Warme lunch
Elke week krijgen de kinderen een warme lunch op school. Meester Ids kookt dan met een aantal kinderen een lekkere en gezonde lunch. We willen de kinderen stimuleren om nieuwe gerechten en nieuwe smaken te proberen.
Op de Rosensteinlaan koken we op maandag en op de Celebesstraat op woensdag.
Pasta pesto met tomatensalade
- Fusilli pasta 1 zak (koken volgens instructie op de zak)
- Spinazie ± 100 gram
- Basilicum blaadjes 1/2 pot
- Zonnebloempitten 50 gram
- Parmezaanse kaas (geraspt) 50 gram
- Olijfolie ± 125 ml
- Peper en zout naar smaak.
- Kook de fusilli volgens de beschrijving op de verpakking.
- Mix alle ingredienten behalve de fusilli in een keukenmachine of met een staafmixer tot een gladde massa.
- Meng de warme pasta met de pestosaus (en een scheutje van het kookvocht van de pasta)
Tomatensalade:
- Bakje cherrytomaatjes
- Olijfolie (scheutje)
- Witte azijn (scheutje)
- Peterselie (fijngehakt) ± 10 gram
- Zout en peper naar smaak
- Honing of poedersuiker 1 theelepel
- Snij de tomaatjes doormidden en meng alle ingredienten.
Eet smakelijk!
Mexicaans pannetje
- Ui
- Paprika
- Vega-gehakt
- Bruine bonen
- Mais
- Tomatenblokjes
- Verse koriander
- Zoete chilisaus
- Knoflookpoeder
- Gemalen komijn
- Paprikapoeder
- Oregano
Voor erbij:
- Geraspte kaas
- Tortilla chips
- Meng de droge kruiden tot een kruidenmix. (niet de koriander.
- Bak de ui, paprika en gehakt.
- Voeg de kruidenmix toe.
- Voeg de tomaten toe.
- Voeg de mais en bonen toe.
- Voeg de koriander toe.
- Breng op smaak met zout en chilisaus
Eet smakelijk! Heerlijk met kaas en tortilla chips.
Salade met Muhamarra op een pitabroodje
Voor de salade:
- Radijs
- Komkommer
- Tomaatjes
- Rucola
Met een dressing van:
- Azijn
- Olie
- Dille
- Suiker
- Granaatappel siroop
Muhamarra
- Gegrilde paprika
- Walnoten
- Komijn
- Granaatappel siroop
- Peterselie
- Ui
- Knoflook
Alles pureren tot een glad mengsel. Heerlijk op een pita broodje!
Pasta
- Pasta
- Olijfolie
- Tomaten
- Feta kaas
- Oregano
- Rucola
- Zout
Hutspot
Voor de hutspot
- Aardappels
- Zak hutspotgroente (wortels en ui)
- Boter
- Melk
- Mosterd
- Appelstroop
- Zout
Voor de jus
- Juspoeder
- Mosterd
- Azijn
- Suiker
- Zout
Voor erbij
- Augurk en zilveruitjes
1. Schil de aardappelen en snij ze in stukken.
2. Verdeel de wortel en ui op een bakplaat, gebruik een bakpapiertje eronder.
3. Kook de aardappelen in ongeveer 18 min gaar.
4. Rooster de wortel en ui in de oven. Onder de grill op 200°C.
5. Bereidt de juspoeder volgens de verpakking. Voeg hier mosterd, azijn en suiker aan toe en breng op smaak met wat zout.
6. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met een flinke klont boter, scheutje melk, een lepel mosterd en een lepel appelstroop. Breng op smaak met zout.
7. Serveer met augurk en zilveruitjes. Eet smakelijk!
Broccolisoep en cracker met doperwtensmeersel
Voor de soep
- Broccoli (met steel) in stukjes
- Ui -> grof gesneden
- Knoflook -> grof gesneden
- Bouillonblokje
Ui en knoflook bakken in zonnebloemolie. crocooli en bouillionblokje toevoegen. Onder water zetten en 10 minuten laten koken. Glad mixen met een staafmixer.
Voor de doperwtensmeersel
- Doperwten (uit de diepvries laten ontdooien)
- Knoflook
- Muntblaadjes
- Peterselie
- Olijfolie (flinke scheut)
- Scheutje azijn
Alles mengen met een staafmixer tot een glad smeersel. Heerlijk op een cracker.
Noedels
- Noodles
- Wokgroente
- Woksaus
- Eieren -> maak hiervan een roerei
- Ketjap
- Chillisaus
Voor de topping
- Pinda’s
- Koriander
Soep met een stokbroodje
Soep
- Aardappelen
- Prei
- Bouillonblokje
- Slagroom
Stokbroodje
- Stokbrood in plakjes
- Boter, zach
- Peterselie (fijngehakt)
- Olijfolie
- Zout